"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

pondělí 1. listopadu 2010

Pro Matěje

Moc vás zdravím,
a prosím Vás o podporu pro Matěje.

http://www.promateje.cz/
Konto Matěj - Nadace rozvoje občanské společnosti

O celém případu vím od mojí sestřenice Věrky, protože rodiče postiženého chlapečka jsou její kamarádi a sestřenice je s nimi v blízkém kontaktu.
Matěj byl zdravý tříletý kluk, když podstoupil operaci krčních mandlí v dětské nemocnici FN Brno. Po operaci se vyskytly komplikace - krvácení a tak byl Matěj znovu operován.
Po druhé operaci byl převezen na standardní oddělení, kde s ním mohla být jeho matka. Došlo však k novému krvácení, chlapeček zkolaboval, nedýchal a doslova umíral matce v náručí. Než přivolaná sestra zavolala lékaře a ten anesteziologicko resuscitační tým, uběhl drahocenný čas, kdy chlapeček nedýchal. Resuscitace trvala 35 minut. Postižení mozku je tak velké, že Matějovi nedávali lékaři šanci na přežití.

Celý příběh si můžete přečíst na těchto stránkách: http://www.promateje.cz/
O případu informovala i média.

Po této tragické události už děti po operaci krčních mandlí nejsou ve FN BRNO umísťovány na standardní oddělení, ale na jednotku intenzivní péče.

Děkuji a přeji pěkné podzimní dny!
J.

Žádné komentáře: